Suomeksi På svenska In English


Tervetuloa Alpakkakasvattajat ry:n kotisivuille
   
 

alpakka_show_2014_voittaja
 

ALPAKKA SHOW 2014 Helsingin Messukeskuksessa 9.11.2014

Näyttelyn Grand Champion: Incredible Parellada (oikealla) ja kakkonen Incredible Don Alfredo
Kuvassa handlerit Eveliina ja Riina tuomari Val Fullerlove:n (BAS) kanssa. 
Hirmuisesti onnea Incredible Alpacasc upeasta jalostustyöstä!
Avaa TÄSTÄ näyttelytulokset.

 

Sivuja päivitetty viimeksi 20.05.2015. Lisätty Synnytyskurssi.

KOULUTUSTA TARJOLLA 6.6.2015!
Olemme saaneet ainutlaatuisen mahdollisuuden Alpakoiden synnytykseen liittyvien ongelmatilanteiden käytännönläheiseen koulutuspäivään.  Australialainen pitkänlinjan alpakkakasvattaja ADRIENNE CLARKE saapuu Eurooppaan kesäkuussa ja on varannut lauantain 6.6. suomalaisia alpakankasvattajia varten. Tämä koulutus on MUST jokaiselle alpakan omistajalle, jonka tilalla on kantavia emiä ja vasoja syntyy. Eläinlääkäreiden paikalle saaminen on usein aikaa vievää ja itse oikein toimimisen osaaminen voi pelastaa sekä emän että vasan hengen. Tämä koulutus on saanut valtavasti positiivista palautetta osallistuneilta kasvattajilta ympäri maailman. Päivän aikana harjoitellaan esimerkiksi tilanteita, joissa vasa on syntymässä virheellisessä tarjonnassa. Apuvälineinä toimivat keinokohtu ja -vasa, jolloin tilanne avautuu käytännönläheisesti.
Kurssi toteutuu vähintään 10 osallistujan voimin. Kurssin järjestäjänä toimii Alpakkakasvattajat ry. 
Kurssipaikka: Mathildedalin Ruukkitehtaat, Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Kurssi aika: 6.6.2015 klo 11 - 18
Hinta 80 eur + ruokailu ja kahvit 12 eur
Lisä info ja ilmoittautuminen: Sini Honkala ( Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. )  4.6. 2015 mennessä​ALPAKKA SHOW 2014   8. - 9.11.2014 !
Helsingin Messukeskuksessa järjestetään "Alpakka Show 2014" alpakoiden ja laamojen näyttely sekä SM-agilitykilpailu 7. - 9.11.2014 pidettävien ELMA messujen yhteydessä. Näyttely järjestetään yhdessä Suomen Alpakkayhdistyksen kanssa. 
Katso lisää "Tapahtumakalenterista".


Ainutlaatuinen alpakoiden ja laamojen käsittelykurssi Alpaca Fuenten tilalla Lohjalla 30. - 31.8.2014
Kurssin vetäjäksi tulee koulutusmetodin kehittäjä Marty McGee Bennett USA:sta.
Katso lisää "Tapahtumakalenterista".

 

Alpakkakasvattajat nyt Facebookissa, käy liittymässä ryhmään:
http://www.facebook.com/pages/Alpakkakasvattajat-ry/340699647523?ref=ts

Alpakkakasvattajien alpakkarekisteri täytti 2 vuotta.
 
Yhdistys perusti alpakkarekisterin loppukesästä 2011. Rekisteristä haluttiin sekä kasvattajia että viranomaisia palveleva ja se perustuu alpakoiden DNA testaukseen varmistaaksemme alpakoiden polveutumisen.
Jäsenosiosta löytyy kaikille yhdistyksen jäsenille rekisteröinti lomake, rekisteröinti- ja lomakkeentäyttöohje sekä DNA-näytteenotto ohje. Muistathan rekisteröidä alpakat ennen siirtymäkauden loppua.
 Alpakan rekisteröiminen on jäsenille ilmaista.


World Alpaca Conference 2012 Oxfordissa Englannissa 10. - 12.4.2012
Paikalla puhujina alpakkamaailma experttejä joista muutama mainittakoon: Dr Julio Sumar, Dr Claire Whitehead,
Eric Hoffman, Dr Andrew Merriwether ja useita muita.
Iloksemme Alpakkakasvattajat ry:stä oli paikalla myöskin konferenssimatkalaisia!
 

 

Alpakkakasvattajat ry:n hallituksen jäsen Harri Ahokas valittiin Maa- ja Metsätalousministeriön asettamaan ensimmäiseen seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukuntaan varajäseneksi. Neuvottelukunta aloittaa työskentelynsä loppuvuonna 2011. Lue lisää MMM:n tiedotteesta täältä.

Alpakoiden myyntinäyttely Laukaan Leppävedellä (Jyväskylä) elokuussa 2011!
Alpakkakasvattajat ry järjestää alpakoiden myyntinäyttelyn Jyväskylän Polleparkissa. Lue lisää
tästä.

Lehdistötiedote 5.8.2011 Alpakoiden maahantuonti vaatii osaamista, lue tästä.

Alpakoiden myyntinäyttely elokuussa 2010 oli menestys!
Sunnuntain myyntinäyttely Aktiivitallin maneesissa Inkoossa houkutteli paikalle satoja ihmisiä. Liikkeellä oli mukavasti myös vakavasti alpakkakasvatukseen ja villanjalostukseen suuntautuvia uusia kasvattajia.
Pahoittelemme toimittajalle sattunutta kömmähdystä, sillä jutussa sanotaan tapahtuman olevan Suomen ensimmäinen alpakkanäyttely. Olemme toimittaneet korjauspyynnön Neloselle ja tähdentäneet, että tapahtumamme oli nimenomaan Pohjoismaiden ensimmäinen alpakoiden myyntinäyttely, jossa ei arvosteltu alpakoiden ulkomuotoa vaan esiteltiin myynnissä olevia eläimiä, tilojen ja yhdistyksen toimintaa sekä upeita alpakkatuotteita.

Alpakkakasvattajat ry: 10.08.2010 Kannanotto huhuihin.

International Year of Natural Fibres
(YK, FAO)                       iynf-logo-en


YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO nimesi vuoden 2009 Luonnon kuitujen vuodeksi. Alpakan villa on yksi arvostetuimmista luonnon-
kuiduista. Lue mitä maailmalla tapahtui teemavuoden aikana ja miksi aihe oli valittu FAO:n teemavuodeksi.

http://www.naturalfibres2009.org/en/index.html

Alpakkakasvattajat ry perustettiin vuonna 2006 palvelemaan alpakoista ja villan jalostamisesta kiinnostuneita nykyisiä ja tulevia kasvattajia. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vakavahenkistä, tavoitteellista alpakkakasvatusta Suomessa esim. tarjoamalla koulutusta ja lisätietoa jäsenistölleen alpakoiden pitoon, hoitoon ja kasvatukseen, terveyteen sekä villan jalostamiseen liittyen. Yhdistys on avoin yhteistyölle erilaisten kotimaisten ja ulkomaisten tahojen kanssa. 

Yhteystiedot ja sähköpostiosoitteet löydät yhteystietosivulta. 

Huom! Näillä sivulla olevat kuvat on julkaistu tekijöiden luvalla. Alpakkakasvattajat ry - Alpackauppfödare rf kieltää kuvien, tekstin tai minkään sivustolla esitetyn materiaalin kopioinnin tai käytön. Ethän käytä sivuilla mainittuja vastuuhenkilöiden sähköpostiosoitteita pyytämättä lähetettyihin mainosten tai kyselyjen massapostituksiin.

 

©Alpakkakasvattajat ry - Alpackauppfödare rf