Suomeksi På svenska In English

                         

Claire E. Whitehead

BVM&S MS Diplomate ACVIM MRCVS
claire2

 

Claire E. Whitehead är verksam vid London Royal Veternary College som lektor inom veterinärmedicin för kamelider. Claire utexaminerades år 1999 från Edinburgh Royal (Dick) School of Veterinary Studies. Hennes intresse för kamelider vaknade år 1989, då hennes föräldrar startade Bozedown Alpacas-gården.

År 2002 flyttade Claire till USA för att arbeta tillsammans med dr. David Anderson vid Ohio State University, och hon specialiserade sig

på inremedicin för stordjur år 2005. Ca. 95% av de fall hon skötte där var alpackor och lamor. I februari 2007 återvände Claire till London till Royal Veterinary College.

Som bäst arbetar hon med att i samband med Royal Veterinary College grunda en specialklinik för kamelidernas veterinärmedicin och fortplantning, som blir den första i Storbritannien med specialiserade tjänster för kamelidägare. Sin kamelidforskning med de stora intresseområdena D-vitaminämnesomsättningen, neonatologin, hudåkommor, immunologin och neurologiska sjukdomarkommer hon att fortsättningsvis ägna sig åt.