Suomeksi På svenska In English


Claire E. Whitehead


BVM&S MS Diplomate ACVIM MRCVS
claire2

Claire E. Whitehead toimii London Royal Veterinary Collegessa kamelidien eläinlääkintää opettavana lehtorina. Claire valmistui Edinburgh Royal School of Veterinary Studies’ista vuonna 1999. Hänen kiinnostuksensa alpakoihin juontaa juurensa vuoteen 1989, jolloin hänen vanhempansa perustivat Bozedown Alpacas -tilan.

Vuonna 2002 hän muutti Yhdysvaltoihin työskentelemään tohtori David Andersonin kanssa Ohio State Universityyn, jossa hän erikoistui suureläinten sisätauteihin vuonna 2005. Noin 95% hänen hoitamistaan tapauksista liittyi alpakoihin ja laamoihin. Helmikuussa 2007 Claire palasi Lontooseen ja sai nykyisen virkansa Royal Veterinary Collegessa.

Parhaillaan hän on perustamassa Royal Veterinary Collegen yhteyteen kamelidien eläinlääkintään ja lisääntymiseen erikoistunutta klinikkaa. Tästä tulee Iso-Britannian ensimmäinen kamelidiyhteisölle suunnattu erikoispalvelu. Hän aikoo myös jatkaa kamelideihin liittyvää tutkimustoimintaa ja hänen suurin kiinnostuksensa kohdistuu D-vitamiiniaineenvaihduntaan, neonatologiaan, iho-ongelmiin, immunologiaan ja neurologisiin sairauksiin.